Rattapiiga krooniti maanteesõidumeistriks

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anet Sirvel (vasakul).
Anet Sirvel (vasakul). Foto: Erakogu

Pühapäeval võitis Anet Sirvel Otepääl N16 vanuseklassis Eesti meistrivõistlused maanteesõidu ühisstardist.

Kalevi Jalgrattakooli pedaalija keskmine kiirus 33-kilomeetrisel distantsil oli 32,845 km/h ja neiu ületas finišijoone ajaga 1.00.16.

Anet plaanis konkurentidel eest ära saada, aga püüti kinni ning medaliheitlus jäi finišijoonele. Kaheksane grupp eesotsas Aidi Gerde Tuisuga jäi Anetist maha vaid 0,1 sekundit. “Ma ei tahtnud seda finiši peale jätta, sest teadsin, et teine tüdruk on finišis minust kiirem. Aga ikka õnnestus,” kõneles rattapiiga ja tõdes, et poistel on grupisõidus kiirused suuremad. Tema ise on trennis tiimiga harjutades samuti maanteel üle 40 km/h kihutanud. Pisikesest peale rattasadulas tegusid teinud Anet hoiab kõiki võidetud medaleid kodus seinal. Kokku pole ta neid lugenud – hulk on lihtsalt väga-väga suur. Õnneks on sein piisavalt lai ja mõnele uuele medalile ruumi veel jagub.

Laupäeval võistleb Anet juba maratonil. Suvel rattapiiga ei puhkagi, vaid kulgeb trennist võistlustele ja võistlustelt trenni. “Talvel puhkan,” nentis neiu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles