Käsmu võõrustas kirjarahvast

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsmu meelitab üritusi ligi.
Käsmu meelitab üritusi ligi. Foto: Marianne Loorents

Läinud laupäeval olid Käsmu rahvamajas külas Dagestani juurtega noor kirjanik Alisa Ganieva ja Vene dokumentalistika legend Vitali Manski. Kuulajad said osa Avatud Eesti Fondi korraldatavast vestlussarjast “Venemaa hääled”, mida korraldati Käsmus viiendat aastat järjest.

“Käsmu on aastakümneid olnud kogunemiskohaks literaatidele ning intellektuaalidele nii meilt kui ka mujalt. Tänapäeval on noorema põlvkonna kultuurihuvid ja -sidemed eeskätt läänes, samal ajal vajavad just suletud ja piiratud sõnavabadusega ühiskonnad meie toetust, kõlapinda oma ideedele,” ütles Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam.

Alisa Ganieva kirjutab arvustusi Nezavisimaja Gazetale. Ta on ühiskondlikult aktiivne ja Vene poliitvangi Oleg Sentsovi vabastamise kampaania üks eestvedajaid.

Alisa Ganieva vestluskaaslaseks oli üks Venemaa tuntumaid dokfilmitegijaid ning festivali Art Doc looja ja eestvedaja Vitali Manski. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles