Politseiteenistujate arv kasvab

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste.
Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste. Foto: Meelis Meilbaum

Kuigi statistiliselt on politseinike arv Rakvere politseijaoskonnas võrreldes 2002. aastaga vähenenud kahekümne inimese võrra, näitab aastate võrdlus, et praegu töötab Rakveres võrreldes 2010. aastaga hoopis 17 teenistujat rohkem (vastavalt 106 ja 123 teenistujat).

Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste selgitas, et aastate lõikes on toimunud töökorralduslikke ja struktuurilisi muudatusi, mis Rakvere politseijaoskonna isikkoosseisu suurust kujundavad. Kõige muu kõrval tuleb personali suurust vaadates silmas pidada väljakutsete arvu maakonnas ja üldist kuritegevuse statistikat, mis on langustrendis.

“Näiteks kümme aastat tagasi kuulusid Rakveres politsei hingekirja kõik majas tegutsevad inimesed, alustades remondimeestest ja lõpetades tugiteenuseid pakkunud inimestega. Täna pakuvad koristus- ja remonditeenust eraldi firmad ning tugiteenused on koondunud kesküksustesse. Niisamuti kuulus Rakvere arestimaja 2014. aastal korrakaitsebüroo alla ja teenindused olid eraldi kodakondsus- ja migratsioonibüroo koosseisus. Täna on need Rakvere politseijaoskonna hingekirjas,” rääkis Tammiste.

2015. aastast on Lääne-Virumaal järjest enam rõhku pandud avaliku korra tagamisele. Tapal resideeruvate liitlasvägede tõttu on Rakvere politseijaoskond saanud täiendavaid ametikohti ning piirivalvebüroo arvelt on avaliku korra tagamisse Lääne-Virumaal panustamas ka Kundas töötavad piirivalvurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles