Rakvere linnajuhtide tervitus kooliaasta alguse puhul

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Tänasel teadmiste päeval algab Rakvere linnas õppetöö kaheksas koolis, millest linna hallata on neli.

Ligi 200 õppuril on täna esimene koolipäev.

Marko Torm, Rakvere linnapea: “Haridus ja selle omandamine meile tavapärasel moel on suur õnn ja privileeg. Õpime ikka iseendale ja oma elu õnnelikumalt elamiseks. Soovin kõikidele koolijütsidele, emmedele-issidele, vanaemadele-vanaisadele ja loomulikult kooliperedele säravaid silmi, uut indu ja sõbralikkust. Hoiame kokku ja õpime tuhina ning rõõmuga. Toredat uut õppeaastat kõigile!”

Mihkel Juhkami, Rakvere linnavolikogu esimees: “Looduse poolt kaasa antud uudishimu on see, mis meid küsima paneb. Tere tulemast kooli! Siin osatakse ja tahetakse õpetada vastuseid leidma. Rakveres kindlasti.”

Triin Varek, abilinnapea: “Sajandi suvi oma imeliste ilmadega hakkab sügisesse sõudma ja koolid alustavad õppetööga. Loodan, et kõigi suvepuhkus oli suurepärane, et oli võimalik pere ja sõpradega aega veeta, et jagus spordilaagreid ja muid mõnusaid koosolemisi. Tore, kui ka õppetöö kõrvalt jääb aega lemmiktegevusteks. Teadmised on tuleviku ehitamise üks olulisemaid alustalasid. Ärge võtke õppimist kui tüütut kohustust, vaid kui võimalust oma elu tänu teadmistele ja tarkadele valikutele ise kujundada. Innustuge, avastage ja inspireerige üksteist. Näidake üles rohkem sõbralikkust kaasteeliste suhtes ja aidake ikka abivajajaid oma teel. Lastevanematele soovin tugepakkuvat suhtumist. Kuulake oma lapsi ning leidke ühistegevusteks aega. Õigel hetkel öeldud heal sõnal on kulla hind. Soovin kõigile, nii õpilastele, õpetajatele kui ka lastevanematele, head uue kooliaasta algust!”

Neeme-Jaak Paap, abilinnapea: “Head õppurid! See on praegu parim investeering tulevikku – hoolas õppimine! Et asjad tasakaalus oleksid, ärge unustage pingsa õppimise kõrval leida aega ka spordile. Usinat õppimist!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles