Budapestis kunstide palees avatakse ungarikeelne näitus Arvo Pärdist

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Madis Sinivee

Ungaris Budapesti kunstide palees Müpa avatakse 16. septembril Eesti teatri- ja muusikamuuseumi koostatud näituse “Arvo Pärt. Tuntud ja tundmatu” ungarikeelne variant.

Näitus pakub ülevaadet helilooja sündmusterohkest elust alates ta lapsepõlvest kuni tänapäevani, andes samal ajal võtme Pärdi loomingu mõistmiseks. Näitus on osa EV 100 programmist ning jääb avatuks 30. septembrini. Budapesti Festivaliorkestri ja Müpa ühise värvika festivaliprogrammi keskmes on tänavu 100 aasta juubelit tähistava Eesti, Läti, Leedu ning peale nende ka Poola helilooming.

Lisaks Arvo Pärdi näitusele on Eesti esindatud festivali muusikaprogrammis. Ungari publik saab tutvuda ka Tõnu Kõrvitsa, Erkki-Sven Tüüri, Taago Tubina ja Erki Pärnoja loominguga ning kuulata Maarja Nuudi & Ruumi kontserti. Muusikaprogrammi rikastavad filmilinastused “Arvo Pärt. 24 prelüüdi ühele fuugale” ning “November”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles