Paavo Kangur esmaesitles raamatut “Eesti maffia”

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Kangur.
Paavo Kangur. Foto: Liis Treimann/Postimees

Eile esitles Paavo Kangur Viru keskuse Rahva Raamatus oma raamatut “Eesti maffia. Organiseeritud kuritegevuse sünd taasiseseisvunud Eestis”, mis näitab võimalikult tõetruult Eesti taasiseseisvumisel vallandunud kuritegusid.

“Selle raamatu kirjutamise ajal sai läbi vaadatud tuhandeid lehekülgi toimikuid ja sadu ajakirjanduses ilmunud artikleid. Vaevalt et toimikud, süüdistuskokkuvõtted ja kohtuotsused kirjeldavad täit tõde, aga püüame siiski anda edasi pildi, mis näitab võimalikult tõetruult neid hoogsaid sündmusi, mis vallandusid Eesti vabariigi taasiseseisvumisel,” rääkis autor.

“Tahtsime anda oma panuse Eesti lähiajaloo tumedate nurgataguste läbivalgustamisse,” lisas väljaandja, Rahva Raamatu kirjastuse juht Rain Siemer.

“Võiks öelda, et raamat tuli sama hea, kui oli viimase kahe kümnendi krimiajakirjanduse ja politseiuurijate tase,” märkis Kangur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles