Niina müüb Mustvee külje all Raja külas oma viimaseid Peipsi sibulaid. Viimased on need igas mõttes: mõnikümmend kilo sellesuvist saaki, mis veel ostjat ootab, aga ka viimased mugulad, mida Niina kasvatab. 15 aastat kestnud sibulapõllupidamine lõppeb tänavuse sügisega ära. Lihtsalt ei jaksa enam.
Tellijale
Peipsi sibulale sõidetakse järele ka Eesti teisest otsast
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustvee–Tartu tee ääres kohviku Buono kõrval asuvate varjualuste all on Niina aastaid oma saaki müünud. Et kaubale ostjat ei leidu, pole ta kunagi kartnud. Teda teatakse ja sibulad tellitakse tema käest ära veel enne, kui mugulad on põllult üles saadud. “Juba juulikuus uuriti ja küsiti, millal hakkan sibulat ja küüslauku müüma,” ütleb Niina, kes soovitas klientidel tänavu juba varem tulla, sest kuuma kuiva suve tõttu pole sibulat nii palju, kui seda tavaliselt oleks.