Inglaste maitse järgi aedu kujundamas

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Cattermole on leidnud oma hobi, töö ja kutsumuse taimedega toimetades.
Riina Cattermole on leidnud oma hobi, töö ja kutsumuse taimedega toimetades. Foto: Erakogu

Õppida lasteaiaõpetajaks, koolitada end seejärel Tartu kunstikoolis nahkehistöö alal, saada emaks, töötada Itaalias ja Rootsis ning siduda siis oma elu pikemalt ja kindlamalt Londoniga, hoides oma juured siiski Eestis, ei ole vist kõige tavapärasem. Aga Riina Cattermole’iga nii just on.

Neljateist aasta eest tutvus Uhtnast pärit Riina Gotlandil puhtjuhuslikult mehhiklanna Claudiaga. Riina tööots rootslaste juures oli kohe-kohe lõppemas ning tulevik tume. Aga tal oli unistus õppida moekunsti. Claudia pakkus välja: tule siis ometi Londonisse! Tõesti! London ja moekunst käivad kokku. Tollesama Rootsis kohatud ja Londonis elava mehhiklanna soovitustel õnnestus tal kiiresti leida elu- ja töökoht ning asi oli otsustatud.

Mõne aasta pärast asus ta Londonis tõepoolest ka õppima – aga mitte moekunsti, vaid aiandust. See, et töö aianduse valdkonnas toidab Inglismaal alati, oli ta ämma tark soovitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles