Kadrina meelitab noori õpetajaid toetusega

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina keskkooli leivanumbriks on kindlasti inseneriõppe suund ning arvutijoonestamisvõistlus CADrina, mis toob kooli õpilasi naabervaldadestki.
Kadrina keskkooli leivanumbriks on kindlasti inseneriõppe suund ning arvutijoonestamisvõistlus CADrina, mis toob kooli õpilasi naabervaldadestki. Foto: Meelis Meilbaum

Kadrina keskkool on tubli, samas võideldakse sealgi paratamatusega: noori õpetajaid, eriti reaal- ja loodusainete omi, otsi tikutulega.

Nüüd on valla arengukavas punkt, et vald hakkab maksma stipendiumi noortele õpetajatele, kes õpivad magistriõppes ning ­näevad oma tulevikku just ­Kadrinas õpetades. Säärase ­ettepaneku on vallavalitsusele teinud valla hariduskomisjon.

Kadrina vallavanem Kairit Pihlak ütles, et selline ettepanek hariduskomisjonilt tuli ning tema ei näe põhjust, miks ei võiks see tulevikus rakenduda. “Tasub kindlasti proovimist,” lausus Pihlak, kellele on tulnud meeldiva ootamatusena ka see, et volikogule või arengukava avalikul tutvustamisel ei olnud keegi nimetatud punkti vastu ega nimetanud stipendiumi maksmist vallale asjatuks kuluks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles