Rakvere lihakombinaat asus laienema

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihakombinaat.
Rakvere lihakombinaat. Foto: Meelis Meilbaum

Septembris algasid Rakvere lihatööstuses ehitustööd, mille käigus laiendatakse praetoodete osakonda ligi 2000 ruutmeetri suuruse juurdeehitisega. Kokku investeerib HKScan sel aastal Rakvere lihatööstuse praetoodete osakonda kaheksa miljonit eurot.

"Investeering juurdeehitusse ja uude praetoodete küpsetus- ja pakendamistehnoloogiasse aitab meil tootmises teha nii kvalitatiivse kui ka kvantitatiivse hüppe. Tegemist on Baltikumis uue ja ainulaadse tehnoloogiaga, mille kasutuselevõtuga tõstame tootmise võimsust olemasolevaga võrreldes kuni neli korda, lisaks võimaldab see toota uusi huvitavaid retsepte ning samal ajal muuta ka tootepakendeid tarbijatele mugavamaks ning keskkonnasõbralikumaks," kirjeldas HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere. 

Uus ja võimsam praetoodete tootmistehnoloogia annab Rakvere lihatööstusele võimaluse suurendada eksporti ja valmistada ka teistele HKScani gruppi kuuluvatele turgudele hakklihast valmistooteid nagu lihapallid, kotletid ja nagitsad. "Praetoodete turg kasvab kiiresti nii Eestis, Baltikumis kui ka Põhjamaades. Tänapäeva tarbijad hindavad oma aega üha enam ning eelistavad mugavaid valmistooteid, mistõttu on praetoodete kategooria lähiaastatel tugevas kasvutrendis, kasvades aastas 15 protsenti," lisas Mere.

Tänu investeeringule muutub tootmine Rakveres keskkonnasäästlikumaks, kuna uus tehnoloogia võimaldab säästa viis protsenti energiakuludelt ning elektri asemel võetakse energiaallikana kasutusele gaas. Juurdeehitis valmib plaanide kohaselt veebruaris ning tootmine algab laienenud praetoodete osakonnas kevade teises pooles. Ehitustöid teeb Lääne-Virumaa kohalik ehitusettevõte Antaares AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles