Malenurk

Eino Vaher
, maleõpetaja ja Rakvere Maleklubi üks eestvedajaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Kramnik – Michael Adams, valge võidab.
Vladimir Kramnik – Michael Adams, valge võidab. Foto: Diagramm

Ei tea keegi, mida mõtles Garri Kasparov, kui ta, ületanud kõigi aegade suurimas vastasseisus viis matši ehk 144 partiid väldanud titaanide heitluses Anatoli Karpovi, nõustus tiitli mängu panema kõigest kuueteistpartiilises lühimatšis. Vladimir Kramnik kasutas hetke ära, võitis selle matši ja jäi maailmameistriks tervelt seitsmeks aastaks (2000–2007). Pikka aega ta lihtsalt ei võtnud ühtegi väljakutset vastu. Kramnik kuulub siiani maailma kümne parima mängija hulka, heitleb praegu Bathumis toimuval maleolümpial Venemaa kolmandal laual ja on jõudnud saada üllatuskaotuse poolakalt Jacek Tomczakilt.

Vladimir Kramnik – Michael Adams, valge võidab.

Lahendus: Kuigi valge ründab, midagi otsest siiski ei paista. Pealegi on mängust väljas vanker h1. Aga just seesama vanker mängu saatuse otsustabki! 1. Rf3–g5+!! h6:g5, 2. h4:g5 ja puudub igasugune kaitse 3. Vh1:h5 vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles