Tippkarjääriga lõpparve teinud Priit Rätsep sõidab vana rasva pealt

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep on aasta aega tippmotokrossist eemal olnud ning ei kahetse oma otsust.
Priit Rätsep on aasta aega tippmotokrossist eemal olnud ning ei kahetse oma otsust. Foto: Erki Mental

Aasta tagasi riputas Eesti tolle aja üks säravamaid krossitähti Priit Rätsep seni igapäevases kasutuses olnud krossisaapad varna ning asus ametisse metallifirmas Pomemet. Noor mees leidis, et uue arenguhüppe tegemiseks puudub raha, ning otsustas, et ühe koha peal ta tammuma ei hakka.

Sel hooajal võistles mees juba oma lõbuks ja hobi korras. Tulemused ei olnud aga sugugi viletsad. “Isegi töö kõrvalt ja poolpiduselt asja tehes tuleb ikka hästi välja,” nentis Rätsep, kes võttis osa nii Eesti kui ka Läti meistrivõistlustest. Eesti meistrivõistlustel jättis ta ühe etapi vahele ning platseerus kokkuvõttes viiendaks. “Sain suvel haiget. Vähene treenitus karistas. Kukkusin päris kõvasti. Vedas, et kõik terveks jäi,” rääkis Rätsep, kes pääses õnnetusest vaid sinise küljega. Pärast kaht nädalat sõidupausi oli mees aga uuesti tsikli seljas.

Kuum kuiv suvi mõjus krossiradadele rängalt ning Rätsep oma juhendatava Mikk Martin Lõhmuse kõrvalt väga sõitma ei kippunudki. Juba neljandat hooaega on 27-aastane Rätsep 13-aastasele Rakvere poisile treeneriks. On välja kujunenud, et pärast tööpäeva pakitakse varustus ning suundutakse krossirajale. Tihti käiakse harjutamas näiteks Rakvere külje all Pikametsas ja Aravetel. Samuti Tallinna lähedal. “Valin raskeid radasid. Kui ressurssi väga palju ei ole, siis peab lühikese ajaga kvaliteetse trenni saama. Pole mõtet suvalisse kohta minna lambist kuuma andma,” kõneles 20 aastat motokrossiga tegelenud Rätsep, kes nimetab oma õpipoissi ka hästi heaks sõbraks, kes tulevikus juhendaja tulemusi ületab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles