Elu muutev operatsioon

Signe Kadastik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Loorits on viimaks oma ihaldatud vormis.
Anu Loorits on viimaks oma ihaldatud vormis. Foto: Erakogu

Kaalu langetamine on paras ettevõtmine ja nõuab enesedistsipliini. Juba üksnes sõna “dieet” teeb kõhu tühjaks ja paneb magusa järele haarama. Kuigi suurele osale inimestest on kilode kaotamine kättevõtmise asi, ei ole see kõigiga nii.

Mis siis teha, kui on juba käega löödud ja kaalu on kogunenud liiga palju, lausa nii palju, et see hakkab tervisele? Reele tagasi saada on raske, paljudele lausa nii keeruline, et vastu tuleb võtta karm otsus minna noa alla. Maovähendusoperatsioonile ei pääse lihtsalt suhtumisega, et tahan. Ei saa isegi mitte raha eest. Selleks peavad olema mõjuvad meditsiinilised näidustused.

Selle füüsiliselt ja vaimselt raske teekonna võtsid ette kaks Väike-Maarja kandi naist Gerli Palmi (30) ja Anu Loorits (35). Gerli kaalus paar aastat tagasi 137 kilogrammi, nüüd aga näitab kaal 58 kilogrammi. Anu on kaotanud kahe aastaga nelikümmend üleliigset kilo. Mõlemad naised nägid ainukest võimalust kaalu kaotada bariaatrilises kirurgias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles