Terviseamet: gripilaine pole veel vallandunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtegi grippi haigestunut veel ei ole.
Ühtegi grippi haigestunut veel ei ole. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

 Eelmisel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole tavapärane hulk inimesi ning ühtegi grippi haigestunut ei avastatud, teatas terviseamet.

Aasta 42-sel ehk gripihooaja kolmandal nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3151 inimest, neist üle 46 protsendi olid lapsed, teatas ameti pressiesindaja. Eelmise nädalaga võrreldes olulist haigestunute hulga kasvu ei olnud.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti Eestis 76 korral, kuid need ei olnud seotud gripiviirusega. Laboratoorselt ühtegi gripiviiruse juhtu ei kinnitatud, peamiselt olid haigestumised seotud rinoviirustega. Rinoviirused on tuntud nohu esilekutsujatena, mis tähendab, et haigestumisega kaasneb üldjuhul tugev nohu, märkis terviseameti esindaja.

Amet tervitas ka gripi vastu vaktsineerimise märgatavat suurenemist – võrreldes eelmise aasta septembriga vaktsineeris end tänavu 42 protsenti rohkem inimesi. 

Parim aeg gripivastase kaitse saamiseks on just praegu, mil gripiviiruseid ringlemas veel ei ole. Kaitse kujuneb välja keskmiselt kahe nädala jooksul pärast vaktsineerimist, rõhutas terviseameti pressiesindaja. 

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal Euroopa regiooni kõikides riikides. Gripiviiruste levikut ei ole veel üheski riigis täheldatud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles