Tapa volikogu koguneb esmaspäeval vallavalitsust kinnitama

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vallavolikogul on viimastel nädalatel olnud töised istungid.
Tapa vallavolikogul on viimastel nädalatel olnud töised istungid. Foto: Margus Martin

Sel kuul kolmandat korda koguneva Tapa vallavolikogu istungi päevakorras on esmaspäeval olulisemate otsuse eelnõudena vallavalitsuse struktuuri ja liikmete arvu ning koosseisu kinnitamine.

Mäletatavasti kinnitas vallavolikogu eelmisel esmaspäeval vallavalitsuse koosseisu neljaliikmelisena ja sinna kuuluvad lisaks vallavanem Riho Tellile uute liikmetena Marika Tali, Sirje Klemmer ja Janar Safronov.

Kolm potentsiaalset vallavalitsuse liikme kandidaati volikogu möödunud istungil ei osalenud ning seetõttu lükkus nende tutvustamine ja kinnitamine edasi.

Ühena kolmest võimalikust Tapa vallavalitsusega liitujast käis Riho Tell möödunud korral välja Rakvere ametikooli direktori Kuno Rooba. Viimane lausus Virumaa Teatajale, et tema kandidatuur on praeguseks päevakorrast maas. "Tegelikult minust vallavalitsuse liiget ei saa. Sellise ettepaneku Riho [Tell] mulle tõepoolest tegi, ja mis seal salata – vana armastus tuli korraks jälle meelde," rääkis Rooba ja lisas, et olukorda pisut rahulikumalt analüüsides ta selleks koolijuhi ameti kõrvalt siiski võimalust ei näinud. "Kalendrisse vaadates tean juba praegu, et kolmandikul juhtudel viiekümnest nädalast ma vallavalitsuse töös osaleda ei saa," märkis Kuno Rooba.

Lõppev nädal tõi veelgi uudiseid Tapa vallavalitsusest ja -volikogust. Nimelt esitas lahkumisavalduse seni haridus- ja sotsiaalküsimustega tegelenud abivallavanem Aivi Must, kes teatas soovist taastada oma liikmesus volikogus. Tapa valla valimiskomisjon rahuldas tema avalduse 26. oktoobril ja Must naaseb volikokku seni sinna kuulunud Tiiu Rosenbergi asemele.

Seega on praeguse seisuga vallavanem Riho Telli lähim abimees haldusküsimustega tegelev teine abivallavanem Andrus Freienthal. Viimane ei kuulu enam vallavalitsusse ja loobus ühtlasi vallavolikogu liikme mandaadist.

Tapa vallavolikogu istung algab Tapal homme kell 15. Täpse päevakorraga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles