Rakveres abivajajad uisapäisa kiirabisse ei kiirusta

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonda pöördub küll suhteliselt vähe inimesi, kes kiiret erakorralist abi ei vaja, kuid haigla hinnangul on neid siiski liiga palju.
Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonda pöördub küll suhteliselt vähe inimesi, kes kiiret erakorralist abi ei vaja, kuid haigla hinnangul on neid siiski liiga palju. Foto: Marianne Loorents

Riigikontrolli hinnangul on lahendamata probleemid pere- ja eriarstiabis viinud olukorrani, kus erakorralise abi osutamiseks mõeldud osakondadesse (EMO) pöördub üha rohkem inimesi, kes üldjuhul kiiret erakorralist abi ei vaja.

Lääne-Virumaal riigikontrolli auditis mainitu põhjal olukord hull ei ole, suurt pilti vaadates on see isegi päris hea, sest Rakvere haigla EMO-sse pöördujatest moodustavad vaid 31 protsenti need, kes kiiret erakorralist abi ei vaja. Ja see näitaja on väikseim kogu riigis.

Skaala teises otsas on Jõgeva haigla, kus auditi kohaselt ei vajanud kiiret erakorralist abi ükski EMO-sse pöördunu. Ka Järvamaal, Lõuna-Eesti haiglas ja Läänemaal oli alusetuid EMO-sse pöördujaid üle 90 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles