Judoklubi Mikado spordipoisid kogusid treeneri juubeliks hulga medaleid

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian-Marcus Kasesalu (sinises) ja Jaanus-Erik Mesi (rohelise vööga) katsusid üksteisega trennis rammu.
Christian-Marcus Kasesalu (sinises) ja Jaanus-Erik Mesi (rohelise vööga) katsusid üksteisega trennis rammu. Foto: Vladislav Musakko

Rakveres tegutseva judoklubi Mikado eestvedaja ja treener Jevgeni Tširkin pidas neljapäeval 60. sünnipäeva, ning nagu tellimise peale olid klubi judokad selle hooaja alguses võistlustel väga edukad.

Rakveres tegutseva judoklubi Mikado eestvedaja ja treener Jevgeni Tširkin pidas neljapäeval 60. sünnipäeva, ning nagu tellimise peale olid klubi judokad selle hooaja alguses võistlustel väga edukad.

Olümpiamõtteid mõlgutav Mark Tširkin saavutas spordiliidu Jõud meistrivõistlustel esikoha ja osutus parimaks ka Leedu avatud meistrivõistlustel. Leedus võistles tema kehakaalus 13 sportlast ning võitmiseks oli Margil vaja pidada neli matši.

“Päris raske oli,” märkis noormees, kel oli vaja sel korral kaalumise ajaks maha võtta tervelt 5,2 lisakilo. Kaalukategoorias kuni 60 kilogrammi võistlev Mark kaalub tavaliselt umbes 63 kilo, kuid sel korral oli kaal veidi suurem. “Hommikul kell seitse oli kaalumine ja alles järgmiseks hommikuks kella poole neljaks sain kaalu alla,” tunnistas judoka, kes kaotas kaalu kuumas vannivees ligunedes ning kuuma dušši võttes. Ülekaal kadus nelja päevaga.

“Tegin selle vea, et hakkasin liiga hilja kaalust alla võtma. Seda viga ma enam ei tee,” märkis noormees. Nelja päeva jooksul sõi Mark vaid paar kommi, et veresuhkur väga madalale ei langeks. Põhitegevuseks oligi tal magamine ja trenn – ning külmkapist eemale hoidmine. Pärast kaalumist võib sportlane kohe süüa ja juua ning vedelikutaset taastama hakata.

Kolm aastat tagasi oli noormehel hoopis teine probleem: kehakaal oli liiga madal ega küündinud 60 kilonigi. “Isa pani mind jõusaali kinni ning võtsingi juurde,” meenutas Mark naljatledes. “Liiga kerge on ka halb olla.” Mark käib võistlusteks valmistumas hoopiski Peterburis.

Christian-Marcus Kasesalu jõudis rahvusvahelisel Rothberg Cupil poodiumi kolmandale astmele ning saavutas Tartu linna meistrivõistlustel teise koha. Noormees on kroonitud ka Soome meistriks.

Karel Kaarlõp pälvis spordiliidu Jõud meistrivõistlustel hõbemedali ning Jaanus-Erik Mesi tegi võistlustel Narva Open kolmanda koha väärilise etteaste.

Treeneri sõnul on Jaanus andekas poiss, kes mängib ka väga hästi viiulit. Lausa professionaali tasemel. “Ta jõuab nii trenni kui ka muusikakooli. Kui tahta, siis jõuab kõike,” kiitis treener.

Treener Jevgeni Tširkin tunnistas, et kui vanasti tuli uusi lapsi judotrenni umbes 15–20, siis praeguseks ajaks on see hulk kokku kuivanud. Sel aastal tuli Mikado judo­trenni kuus uut mudilast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles