Politsei avastas ulatusliku reidi käigus mitu rikkumist

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollib pimeda aja saabudes helkuri kasutamist.
Politsei kontrollib pimeda aja saabudes helkuri kasutamist. Foto: Marko Saarm

Eelmisel neljapäeval olid politseinikud Rakvere põhikooli juures, kus kontrollisid õpilaste helkuri kasutamist.

Enamikul õpilastest olid helkurid välisriiete külge kinnitatud. 56 õpilasel polnud helkurit näha. Umbes pooled neist selgitasid vestlusel politseinikega, et see on taskus. Põhjenduseks öeldi, et kooli tuldi autoga ega nähtud vajadust helkurit taskust välja võtta. Ligi 20 noort ütlesid, et olid helkuri ära kaotanud.

Samal päeval korraldasid patrullpolitseinikud neljatunnise reidi jalakäijate rikkumiste tuvastamiseks. Politsei tuvastas ühe helkurita jalakäija ja kaks noorukit, kes ületasid sõiduteed keelava fooritulega. Noortega peeti hoiatav vestlus, helkurita jalakäijale määrati rahatrahv. Politseinikud tuvastasid ühe alkoholijoobes jalgratturi, kelle suhtes alustati menetlust.

Reidi käigus tuvastati ka autojuhtide toime pandud rikkumisi. Politsei peatas ühe juhi, kes autot juhtides mobiiltelefoni kasutas, ja kaks sohvrit, kes ületasid lubatud sõidukiirust.

Rakvere patrullitalituse juht Reigo Loginov rääkis, et õues läheb üha varem pimedaks ja seetõttu on tähtis, et iga liikleja, olgu ta jalgrattur, autojuht või jalakäija, enda turvalisuse ja nähtavuse eest hoolitseks. "Jalakäija on liikluses alati nõrgem pool ja seetõttu on tähtis, et ta enne sõidutee ületamist veenduks selle ohutuses ja kinnitaks riiete külge helkuri, mis ta pimedal ajal nähtavaks teeb," sõnas Loginov.

Politsei andmetel sagenevad õnnetused jalakäijatega sügisel vastu talve, kui nii hommikune kui ka õhtune tipptund liikluses on pimedal ajal. Niigi vähest nähtavust halvendavad veel sõidukite pimestavad tuled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles