Plaan rajada jäätmekütusetehas teeb kohalikele muret

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeeritava maaala suurus on 2,68 hektarit, mis soovitakse jagada kaheks krundiks, millest ühele tuleks ohtlike jäätmete laohoone ja ohtlike vedelate jäätmete töötlemisjaam, teisele jääks tegutsema T. R. Tamme Auto ning Roodevälja Terminal OÜ.
Planeeritava maaala suurus on 2,68 hektarit, mis soovitakse jagada kaheks krundiks, millest ühele tuleks ohtlike jäätmete laohoone ja ohtlike vedelate jäätmete töötlemisjaam, teisele jääks tegutsema T. R. Tamme Auto ning Roodevälja Terminal OÜ. Foto: Meelis Meilbaum

Kolmapäeva õhtul kogunes Rakvere vallamajja mitukümmend Sõmeru, Näpi ja Roodevälja elanikku, et saada selgust nende naabrusesse plaanitava ohtlike jäätmete töötlemise tehase kohta.

Roodevälja küla Terminali 12 kinnistu maaomanikuks on praegu Roodevälja Terminal OÜ ja hoonestusõigus on T. R. Tamme Auto OÜ-l, kes on ühtlasi rentnik. Mõlemad ettevõtted tegelevad kütuse ja bituumeni käitlusega ning kohalikud elanikud on avaldanud rahulolematust aeg-ajalt tuntava lõhnareostuse pärast.

Plaan on jagada maaala detailplaneeringuga kaheks krundiks, millest ühele tuleks ohtlike jäätmete laohoone ja ohtlike vedelate jäätmete töötlemisjaam, teisele jääksid tegutsema T. R. Tamme Auto OÜ ning Roodevälja Terminal OÜ. Ladustamise ja töötlemisega hakkaks tegelema OÜ R-S Terminal, mille omanikeks on Mihkel Miilpalu ja AS Ragn-Sells.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles