Lihtne valmistada ja mõnus süüa: hakkliha

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakkliha valmistamine HKScani Rakvere lihatööstuses: suurema rasvasisaldusega hakkliha on valmistatud rasvasemast lihast, näiteks sea esiosa läbikasvanud lihast, väiksema rasvasisaldusega seahakklihades on kasutusel taine sealiha sea tagaosast.
Hakkliha valmistamine HKScani Rakvere lihatööstuses: suurema rasvasisaldusega hakkliha on valmistatud rasvasemast lihast, näiteks sea esiosa läbikasvanud lihast, väiksema rasvasisaldusega seahakklihades on kasutusel taine sealiha sea tagaosast. Foto: Vladislav Musakko

Hakkliha on tootmisjääkidest kokku segatud mass, mis kehva kvaliteedi varjamiseks pakitakse gaaskeskkonda, kus ei idane ega mädane miski. Müüt? Jah!

Arvud ei valeta. Kuigi järjest rohkem koguvad populaarsust veganlus ja selle alaliigid, kasvab Eestis ka liha tarbimine. 2017. aastal pistis keskmine eestlane nahka 40,7 kilo sea-, 25,8 kilo linnu- ja 9,6 kilo veiseliha. Näiteks kümme aastat tagasi söödi sealiha keskmiselt 35,5 kilogrammi aastas.

Söödud lihakogusest moodustab omakorda järjest suurema osa hakkliha. Mida peaks ja võiks sellest teada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles