Vabadussõja algust meenutavad 100-aastased viljapead

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maali Roometi loodud vabadussõja mälestuspärg “Eluring”.
Maali Roometi loodud vabadussõja mälestuspärg “Eluring”. Foto: Maali Roomet

Kunstnik Maali Roomet valmistas vabadussõja alguse 100. aastapäeva puhul erilise pärja “Eluring”, mis asetati Haljalas vabadussõja ausambale.

Rutjalt pärit maastikuarhitekti ja floristi Maali Roometi sõnul teeb pärja eriliseks see, et materjaliks kasutatud mägimänni ja leinakase oksad pärinevad Haljala kiriku aiast. “Idee kasutada kirikuaias leiduvat tuli koguduse õpetajalt Margit Nirgilt. Pärga on lisatud meie enda Tenno talu lakast leitud pea 100-aastaseid viljapäid, mis sobivad ideaalselt sümboliseerima 100-aastast ajajoont,” rääkis Maali Roomet. “Pärja kompositsioon on teostatud vastavalt pärja sümboolikale: 100-aastane elutee koos kõigi tõusude ja mõõnadega,” lausus ta.

Haljala kirikuõpetaja Margit Nirgi ütles vabadussõja alguse aastapäevale pühendatud palvusel, et Tenno talu noore peretütre Maali Roometi pärjas “Eluring” olid lillede asemel viljapead.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles