Väike-Maarja gümnaasium rebis teistest koolidest ette

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja gümnaasium.
Väike-Maarja gümnaasium. Foto: Arvet Mägi

SA Innove avaldas eile igaaastase riigieksamitejärgse koolide pingerea, mis tuleneb kolme aine (matemaatika, eesti keel, inglise keel) punktisummade koondsummadest. Lääne-Virumaa koole leidub nii paremusjärjestuse eesotsas, keskel kui ka päris lõpus. Koolide arvestuses esikohale on kerkinud Väike-Maarja gümnaasium, mis mullu üldse tabelisse ei jõudnud, kuna siis oli seal eksamisooritajate arv alla viie.

Vinni-Pajusti gümnaasiumi direktor Henry Kallaste väljendas siirast rõõmu suurepärase positsiooni üle koolide koondtabelis ega lasknud end heidutada mõttest, et möödunud aastal oldi palju paremal positsioonil – 10. kohal. “Hea tulemus! Ja selle põhjuseks on igatahes head õpetajad,” lausus Kallaste. “Lend ei olnud üldse eriline, sest meil pole ju mingeid sisseastumiskatseid nagu mõnes teises koolis. Võtame vastu kõik, kes tulla soovivad,” rääkis koolijuht, kes kinnitas, et on oma õpetajatele tänulik ja tunnustab neid tubli töö eest.

Igasügisesse koolide paremusjärjestusse suhtub Henry Kallaste aga kahetiselt. “Muidugi on hea, kui oled silmapaistval kohal. Samas on neil, kes allpool, ebameeldiv tunne. Mina siiski pigem igasugu koolide pingeridu ei poolda,” rääkis koolijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles