Päästjad uurisid kaubanduskeskuseid

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaala keskuses olid kõik tuleohutusnõuded täidetud.
Vaala keskuses olid kõik tuleohutusnõuded täidetud. Foto: Meelis Meilbaum

Ida päästekeskuse inspektorid kontrollisid Lääne-Virumaal 14 kaubanduskeskust, neist üheksas tuvastati rikkumisi.

Päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektor Tanel Sepajõe rääkis, et reidi käigus pöörati tähelepanu evakuatsiooniteede ja -pääsude, tulekahjusignalisatsiooni, turvavalgustuse, tuletõkkesektsioonide ning esmaste tulekustutusvahendite kohta käivate olulisemate nõuete täitmisele.

Neljas kaubanduskeskuses polnud korras tuletõkkeuksed. Neist kahes olid uste sulgemise mehhanismid kulunud või katki, mistõttu uksed ei sulgunud korralikult. Ühel juhul tuvastati, et tavasituatsioonis uste lahtises asendis fikseerimiseks mõeldud magnet oli seina küljest lahti ja ukse sulgur oli lahti ühendatud. Ühes kaubanduskeskuses oli automaatse sulgemissüsteemiga tavasituatsioonis avatud tuletõkkeukse ette paigutatud müügis olevate jalatsite riiul, mis õnnetuse korral oleks takistanud ukse sulgumist. See omakorda tähendanuks õnnetuse puhul tule ja suitsu kontrollimatut levikut, mis põhjustab suuri kahjustusi ning seab ohtu inimesed. “Tuletame meelde, et tuletõkkeuksed on ette nähtud tule ja suitsu leviku tõkestamiseks. Seda eesmärki täidab ainult töökorras ning suletud või automaatselt sulguv tuletõkkeuks,” rõhutas Sepajõe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles