Eesti Pank korraldab kahe mälestusmündi kujunduskonkursi

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheeurone münt. Foto on illustratiivne.
Kaheeurone münt. Foto on illustratiivne. Foto: Eesti Pank

Eesti Pank kutsub kujundama kahte 2eurost mälestusmünti, millest üks on pühendatud Tartu rahu sajandale ja teine Antarktika avastamise kahesajandale aastapäevale. Konkursist oodatakse osa võtma nii üksikisikuid kui ka autorite kollektiive.

Tartu rahuleping sõlmiti Eesti Vabariigi ja Nõukogude Venemaa vahel 2. veebruaril 1920 ning sellega määrati Vabadussõja lõppedes kindlaks Eesti idapiir. Tartu rahu 100. aastapäevale pühendatud 2eurone münt jõuab ringlusse 2020. aasta alguses.

 Antarktika avastamise aastapäevale pühendatud 2eurone mälestusmünt jõuab ringlusse samuti 2020. aasta alguses. Sündmus on seotud Eestiga, kuna üks esimesi inimesi, kes 1820. aastal Antarktist nägi ning selle sündmuse ka dokumenteeris, oli Saaremaal sündinud baltisakslasest meresõitja Fabian Gottlieb Benjamin von Bellingshausen.

Kujunduskonkursside eesmärk on leida mälestusmüntidele sobiv rahvusliku külje kujundus, sest mälestusmündi ühise külje kujundus on alati sama ja seda ei muudeta. Nõuetekohaselt vormistatud kavandid tuleb esitada hiljemalt 18. veebruaril 2019 kell 12.00 Eesti Panka aadressil Mündižürii, Eesti Pank, Estonia pst 13, 15095 Tallinn.

Mõlema konkursi tehnilised tingimused ja tööde hindamise kord on leitavad Eesti Panga kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles