Lääne-Viru ettevõtted tuntuimate ja mainekaimate tippu ei mahu

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kõige tuntum ja mainekam ettevõte on 2018. aastal Swedbank.
Eesti kõige tuntum ja mainekam ettevõte on 2018. aastal Swedbank. Foto: Liis Treimann

Kantar Emor avalikustas uuringu Eesti kõige tuntumate ja mainekamate ettevõtete kohta.

Suurettevõtete maineuuringu esikümne moodustavad 2018. aastal Swedbank, Tallink Grupp, Orkla Eesti (Kalev, Põltsamaa Felix), Circle K Eesti, Terve Pere Apteek (Apotheka), Selver, Eesti Energia, A. Le Coq, RMK ja Coop Eesti Keskühistu. Lääne-Viru ettevõtetest on varem sellesse nimistusse mahtunud HKScan, kuid tänavu mitte.

“Mainekuse pingerea tipus olevatele ettevõtetele on jätkuvalt iseloomulik, et nad on suhteliselt ühtlaselt kõrgelt hinnatud erinevate ühiskonnakihtide poolt, mitte ei ole populaarsed vaid kitsamalt mõne vanuserühma muu sotsiaal-demograafilise näitaja põhiselt,” selgitas Kantar Emori uuringuekspert Katrin Männaste.

Kantar Emori korraldatud Eesti suurettevõtete tuntuse ja maine uuring toimus sel aastal 18. korda.

Eesti elanikkonna hinnanguid ettevõtetele mõõdetakse kahe parameetri alusel: üldine suhtumine (mõõdetuna kümnepalliskaalal, kus 1 – “väga negatiivne” ja 10 – “väga positiivne”) ja tugevusindeks (mõõdetuna kümnepalliskaalal, kus 1 – “väga nõrk” ja 10 – “väga tugev”).

2018. aasta novembris korraldatud uuringus osales 1089 Eesti elanikku vanuses 15–74 aastat. Uuringusse lülitati 80 suurettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles