Kogumiskonkurss “Märka marti!” kutsub üles valima lemmikut

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mardipäeva laule ja kombeid sai tänavu õppida koolitustel.
Mardipäeva laule ja kombeid sai tänavu õppida koolitustel. Foto: Urmas Luik

Kogumiskonkursil “Märka marti!”, mis toimus sügisel Euroopa kultuuripärandiaasta üleeestilise aktsiooni “Hakkame santima!” raames, koguti mardikuu jooksul meie rikkast sandijooksmiskombestikust pilte, videoid ja lugusid.

Konkursile laekus 94 tööd, neid oli nii algklassilastelt kui ka täiskasvanutelt. 94 konkursitöö hulgas oli 64 fotot, 18 videot ja 12 lugu.

Lääne-Virumaalt konkureerivad mardivideotega algklassidest Sõmeru põhikooli ja Rakvere gümnaasiumi lapsed, põhikooli osas Tamsalu noored ja lugudega Haljala kooli lapsed.

Igaüks saab valida kogumiskonkursi “Märka marti!” oma lemmiku ja selle tulemusena selgub rahva lemmik.

Lemmiku poolt on võimalik hääletada kuni 21. detsembri kella 12-ni lehel www.mardipaev.com, kus on leitavad kõik esitatud tööd. Meeldivaima foto, video ja loo saab valida kolmes vanusekategoorias: algklassid, põhikool ja täiskasvanud.

Kogumiskonkursi võitjad kuulutatakse välja detsembri lõpus ning neile on toredad auhinnad, rahva lemmikutele eripreemia.

Konkurss “Märka marti!” toimus rahvakultuuri keskuse ja Eesti Folkloorinõukogu eestvedamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles