Kohus ei rahuldanud taotlust asendada trahv arestiga

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kohtumaja silt.
Rakvere kohtumaja silt. Foto: Meelis Meilbaum

Maakonna politsei taotles Viru maakohtult 29-aastasele Gerdile määratud trahvide asendamist arestiga. Kohtunik Kristel Vedro rahuldas taotluse, kuid tuginedes karistusseadustikule, asendas kohus aresti üldkasuliku tööga.

Gert oli kohtus viie episoodi tõttu: ühel korral oli tegemist registreerimata sõiduki juhtimise, teisel kindlustuseta sõiduki juhtimise ja kolmel korral lubatud sõidukiiruse ületamise eest määratud karistustega. Esimese episoodi puhul määras politsei talle karistuseks trahvi 120, teise puhul 200 eurot. Lubatud sõidukiiruse ületamise eest olid karistused 44, 120 ja 200 eurot. Kokku 684 eurot.

Seadus ei luba kirjeldatud juhtumi puhul karistuse muutmisel episoode kokku liita, vaid neid tuleb vaadelda eraldi. Seega rahuldas kohus politsei taotluse ja asendas trahvid arestiga ühest kuni viie päevani. Kokku 14 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles