Kolumn: aitäh, teenindaja!

Martin Nõmm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Nõmm.
Martin Nõmm. Foto: Erakogu

Oli detsembri keskpaik, kui kõndisin Tallinnas ühte väiksemasse toidupoodi. Keegi vanem meesterahvas parkis oma auto kõnniteele, jättis ohutuled vilkuma ja ruttas mu ees kauplusse. Hiljem nägin teda kolme õllepudeliga kassas, kus just oli müüja vahetuse lõpetanud ja suunas teda kõrvalkassasse. Kõrvalkassas oli aga, oh häda, väljas silt kirjaga “Pöörduge kõrvalkassasse!”.

Meesterahvas ärritus, ilmselt oli tal kiire, kuna ta auto seisis kõnniteel. Ta hüüdis, et kassa on ju kinni, eirates lahkuva müüja viipeid. Mees ei olnud märganud, et “suletud” kassas oli just alustanud müüja, kes oli sildi eemaldanud. Selle lühikese aja jooksul oli mees jõudnud oma vihasse kaasata ühe vanema naisterahva, kes samuti sildi eemaldamist ei olnud märganud ja rääkis tõredalt, et nüüd võibki kaupa tasuta võtta.

Selle asemel et klientidega vaielda, pöördus lahkuv müüja tagasi ja avas oma kassa. Teine müüja võttis vastu kliendid, kes sildi eemaldamist rahulikult oodanud olid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles