Noored hõivavad bussijaamu (1)

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu bussijaama on noored nii hästi omaks võtnud, et soe hubane ruum kipub neile juba kitsaks jääma. Rääkimata bussi- ja rongireisijatest, kes noori nähes ei soovi sinna teinekord siseneda.
Tamsalu bussijaama on noored nii hästi omaks võtnud, et soe hubane ruum kipub neile juba kitsaks jääma. Rääkimata bussi- ja rongireisijatest, kes noori nähes ei soovi sinna teinekord siseneda. Foto: Meelis Meilbaum

Üha enam tegevuseta noori koondub Lääne-Viru eri paigus bussijaamadesse, kus otseselt avalikku korda ei rikuta, kuid häiritakse neis kambakesi aega veetes teisi bussi ootavaid inimesi.

Signaale, et teismelised on piltlikult öeldes bussijaama hõivanud, on tulnud viimastel nädalatel maakonna mitmest omavalitsusest, kus on ühissõiduki ootamiseks mugavad tingimused: soe, valgusküllane ja puhas tuba, mõnel pool kuumade jookide automaat või tasuta wifi-ühendus.

Mõne nädala eest nurises minikõlaritest valjult muusikat kuulavate noorte üle Väike-Maarjas bussi oodanud inimene, eelmisel laupäeval puutusid analoogse olukorraga kokku reisijad Tamsalus, kus bussijaamas veetis aega kümneliikmeline noorteseltskond, ja selle nädala alguses Tapal. Viimasel juhul sattus reisija silmitsi bussijaama ooteruumist lahkunud noortest maha jäänud prügihunnikutega. Paar kuud varem istusid aga mõned vihma eest varju otsinud reisijad kannatlikult ruumis, mille põrandal “ilutsesid” fekaalid. Tapale bussiga tööle käiv Toivo (nimi muudetud – toim.) ütles, et sellist läbu, nagu tema silmad nägid läinud esmaspäeva hommikul kohalikus bussijaamas, pole ta varem kohanud. “Täielik korralagedus,” võttis ta nähtu kahe sõnaga kokku.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles