Ott Sepp ja Märt Avandi vallutavad kinolina

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarjas näidatakse tragikomöödiat filmimees Johannes Pääsukese (Ott Sepp) ja tema sõbra Volteri (Märt Avandi) õnne leidmisest.
Väike-Maarjas näidatakse tragikomöödiat filmimees Johannes Pääsukese (Ott Sepp) ja tema sõbra Volteri (Märt Avandi) õnne leidmisest. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Esmaspäeval, 14. jaanuaril kell 20 näeb Väike-Maarja seltsimajas seikluslikku tragikomöödiat “Johannes Pääsukese tõeline elu”.

See on film Eesti esimesest filmimehest Johannes Pääsukesest ja tema püüdlustest filmikaameraga ringi rännates õnne leida. Koos hea sõbra Volteriga veedab lennuka jutuga elukunstnik Pääsuke 1912. aasta palaval suvel ühe uskumatu nädala Setumaal.

Sellesse mahub naeru, nuttu, napsi, romantikat ja kõike muud, mis käib kaasas ühe 21-aastase tuulepeaga, kel kombeks esmalt tegutseda ja alles seejärel mõelda.

Arhiivis on sellest retkest säilinud kõigest seitse minutit materjali, aga mis toimus siis, kui kaamera ei käinud? Osades on Ott Sepp, Märt Avandi, Tõnu Kark, Ester Kuntu ja teised. Idee autorid olid Peeter Brambat ja Hardi Volmer. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles