Aaspere külapoodnik kogub kaotatud numbrimärke

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Reinebergi käes on kaheksa registreerimisnumbrit, mis autod on kummipostide rammimisel kaotanud.
Aleksandr Reinebergi käes on kaheksa registreerimisnumbrit, mis autod on kummipostide rammimisel kaotanud. Foto: Vladislav Musakko

Aaspere poe omanik Aleksandr Reineberg on kokku saanud juba paraja kollektsiooni numbrimärke, mis pärinevad Tallinna–Narva maanteel vastu kummiposte sõitnud autodelt.

Reinebergi kollektsioonis on praegu kaheksa autode registreerimisnumbrit. Üks neist on välja antud Saksamaal, ülejäänud Eestis. Mehe sõnul võiks kogu olla palju suurem. “Kümme, kakskümmend, võibolla isegi viiskümmend,” vihjas ta Aaspere külakeses valitsevale liiklusolukorrale. “Ega ma neid numbreid teadlikult kollektsioneeri, need satuvad minu kätte ikka asjaolude sunnil.”

Tallinna–Narva maantee muutub vahetult enne Aasperet neljarealisest kaherealiseks ja sealt kuni peaaegu Haljalani eraldavad kahte sõidurida kummipostid. Kui sirgel maanteelõigul püsivad juhid omas sõidureas, siis Aaspere küla vahel eksitakse teelt sageli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles