Kuidas viirushaiguste periood võimalikult valutult üle elada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuum ravimtee aitab viirustest tingitud haigustega võidelda, kuid ka teed tuleb juua mõõdukalt.
Kuum ravimtee aitab viirustest tingitud haigustega võidelda, kuid ka teed tuleb juua mõõdukalt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ilmselt on igaüks kuulnud, kuidas räägitakse külmetamisest ja sellest tulenevast külmetushaigusest. Tegelikult ei ole niisugust diagnoosi nagu külmetushaigus olemas.

Iidla kaubanduskeskuse Südameapteegi proviisor Iryna Voystrik ütleb, et tegelikkuses saame rääkida vaid viirushaigustest, mis avalduvad siis, kui inimese immuunsus langeb ja ta muutub haigustekitajate suhtes vastuvõtlikumaks.

Esimeste haigussümptomite ilmnemisel peaks lubama endale puhkust. “Kui pea ja liigesed valutavad, nina on vesine, kurk kraabib ja tunda on püsivat väsimust, tuleks esmalt puhata ja anda organismile aega taastumiseks,” soovitab Voystrik. Ta lisab, et kui palavikku veel ei ole, aga enesetunne on halb, aitab organismi haigustega võitlemisel ka soe jalavann ja ravimtee joomine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles