Ei ole üksi ükski maa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elurikkuse Erakond.
Elurikkuse Erakond. Foto: Internet

Elurikkuse Erakond (ERE) kutsub kõiki virulasi taas ühiselt otsustama oma elu ja maa rikkuse üle. Selle üle, kas Virumaa metsad lähevad palgina piiri taha või säilivad need kestlikuks kasutamiseks, pakkudes metsaande toidulisaks ning olles tervisele kasuks ja hingele iluks; kas Virumaa pühapaigad, hiied ja hiiepuud, annikivid ja allikad, püsivad pühad või paneb ahne võõras meie esivanemate päranduse enda taskusse; kas Virumaa maavarad teenivad tulu üksikutele või soovivad virulased leida nutikaid ja loodust hoidvaid kasutusviise, millest kasvaks kasu kõigile; kas Virumaa kaevudesse jääb puhas vesi alles või peab vett kulukalt puhastama ja transportima.

ERE toob Virumaale otsedemokraatia. Me tahame, et iga virulane saaks iga teda puudutava otsuse korral ise otsustada, öelda oma sõna aruteludes, anda ise oma hääle.

ERE soov on taastada Virumaa elurikkus – puhas elukeskkond, tugevad kogukonnad ja talud, kus oma tarbeks toodetakse nii elektrit, soojust kui ka keha- ja vaimutoitu; kus tervist hoitakse ning ravi on personaalne ja põhjalik; kus väärtustatakse ja hoitakse elusloodust ning rakendatakse elukeskkonda säästvaid nutikaid lahendusi; kus lapsed saavad hariduse kodulähedases koolis, lähtudes oma annetest ja huvidest; kus majandus ei tähenda kiire rikastumise nimel laste tuleviku elukeskkonna hävitamist ning kaaskodanikel naha üle kõrvade tõmbamist, vaid koostöist, ühiste huvide ja kõigi heaolu nimel loodusega kooskõlas tegutsemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles