Magusad soovitused sõbrapäevaks

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga lihtsatest koostisosadest valminud porgandikoogile lisab pidulikkust kaunistatud toorjuustukate.
Väga lihtsatest koostisosadest valminud porgandikoogile lisab pidulikkust kaunistatud toorjuustukate. Foto: Vladislav Musakko

Sõbrapäeva võib tähistada mitmel viisil. Üks kena moodus on koos sõpradega midagi maitsvat nautida, aga miks mitte hõrgutised üheskoos ka valmis teha. Kondiiter Irina Koshoedil on häid nõuandeid.

Irina Koshoed on kondiitriametit pidanud 11 aastat ning armastab kooke-torte perele ja sõpradele valmistada ka oma koduköögis. Kui teeme juttu sõbrapäeva maiustustest, siis soovitab ta pikemalt mõtlemata porgandikooki. “Seda on väga lihtne teha, ja nii palju kui mina olen tagasisidet saanud, on see ka kõigile maitsenud. Porgandit läheb sinna kõvasti, nii et kooki võib ka üsna tervislikuks pidada,” räägib Irina. “Ja kõige tähtsam: kooki tuleks teha ikka armastusega! Mõeldes nende peale, kellele kooki teed.”

Kui porgandikoogitegu väikese sõpruskonnaga ette võtta, saab see ka kärmesti valmis. Kõigepealt panna ahi sooja 175 kraadi juurde. Samal ajal kui üks koorib-riivib porgandeid (350 g), saab teine juba munad vahtu lüüa (3 muna 2 dl suhkruga) ning kolmas kuivained segada (3,5 dl jahu, 2 tl kaneeli, 1 tl soodat, 1 tl küpsetuspulbrit, 0,5 tl kardemoni). Siis on vaja riivitud porgandi hulka segada 1,5 detsiliitrit õli, kallata segusse vahustatud munad ja õrnalt segada. Seejärel lisada kuivained, segada tainas ühtlaseks ning valada lahtikäivasse koogi- või keeksivormi. Tund aega 175-kraadises ahjus – ning valmis ta ongi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles