Looduses saab retkelda presidendiga

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisel laupäeval toimub legendaarne Presidendimatk, kus saab 10 kilomeetrit läbida jalutades või suuskadel.
Järgmisel laupäeval toimub legendaarne Presidendimatk, kus saab 10 kilomeetrit läbida jalutades või suuskadel. Foto: Marianne Loorents

Järgmisel laupäeval antakse start Presidendimatkale, mis ühendab spordi, meelelahutuse ja heategevuse. Suuskadel või jalgsi saab Aegviidust Jänedani kulgeda kümme kilomeetrit koos president Kersti Kaljulaidiga.

Märtsi teisel päeval täpselt kell 11.45 algab nagu tavaks Aegviidu raudteejaama juurest kümnekilomeetrine matk, mis kulgeb mööda Presidendirada – Nelijärvet pidi Jänedani välja. Nagu nimigi ütleb, on kõigi eelduste kohaselt matkamas maratoonarist president Kersti Kaljulaid, kellest sai ettevõtmise patroon eelmisel aastal, kui ta sõlmis Arnold Rüütliga vastava leppe, allkirjastades suusad.

Kui eelmisel aastal läbis Kersti Kaljulaid teekonna jalgsi, siis seekordse 16. Presidendimatka teeb ta kõigi eelduste kohaselt läbi suuskadel. Presidendimatka korraldaja Enno Must rääkis, et kümme kilomeetrit kulgetakse kergliiklusteel ja kauneid metsi pidi, kuid tegemist polegi kõige lihtsamini läbitava teekonnaga. “Kui pole lund, siis on libe ja pehme maapind,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles