Repliik: The rise and fall of Christmas tree*

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Samolberg.
Eva Samolberg. Foto: Meelis Meilbaum

Püsti-pikali, püsti-pikali. Selline ebastabiilne saatus on tabanud viimaste tormiste ilmadega paljusid jõulupuid, eriti teravalt aga pealinna Raekoja platsi ehtivat kuuske.


Kentsakas olukord on ühest küljest küll kurb, teisalt aga rõõmustav, kuna on andnud alust uue netifolkloori tekkeks. Pole vist kellestki läinud möö­da mõni humoorikas pilt päkapikumütsi kandvast kel­mikast peaministrist Ansi­pist, kes, ka­val irve näol ja väi­ke kirves käes, öövarjus Rae­plat­silt minema hiilib. Või siis ümbertöötatud plaka­tid NO teatri lavastusest “The Rise and Fall of Estonia”.


Vahva, kui inimesed hädaldamise asemel olukorra nal­jasoone ära tabavad ja sel moel eestlaste tänapäevast pä­rimusfondi rikastavad. Eks ole ikka nii, et kellegi eba­õnn on teise jaoks puhas rõõm, nii et folkloristid võivad vaimustunult kämblaid hõõ­ruda.

*Jõulupuu tõus ja langus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles