Simunas said lapsed algkooli järel kohe kutse omandada

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avanduse mõisas antakse õpetust praegugi, sest teiste asutuste kõrval asub seal Väike-Maarja muusikakooli Simuna osakond.
Avanduse mõisas antakse õpetust praegugi, sest teiste asutuste kõrval asub seal Väike-Maarja muusikakooli Simuna osakond. Foto: puhkaeestis.ee

1929. aasta 7. märtsi Virumaa Teataja pajatab mitmes loos Simuna kandi tegemistest. Juttu on nii kavandatavast teest kui ka uutmoodi koolist. Mõlemad said valmis, aga omajagu aega hiljem.

Ajaleheloost selgub, et Salla-Käru ja Simuna ümbruskonna elanikud olid juba ammu pöördunud maavalitsuse poole, et Salla-Käru ja Simuna aleviku vahele uus tee rajataks. “Senini on elanikud kõrwalisi teid tarwitanud, kuid see muutub ajajooksul tülitawaks ja mitte otstarbekohaseks,” kirjutas leht.

Maavalitsus kaalus uue tee rajamist igakülgselt ja esitaski sellekohase projekti teedeministeeriumile kinnitamiseks. Projektis oli ette nähtud kaheksa kilomeetri pikkune teise klassi tee. Teedeministeerium aga maavalitsuse esitatud projekti ei kinnitanud, vaid saatis maavalitsusele järelepärimise, nõudes andmeid selle kohta, millega ikkagi on põhjendatud uue tee rajamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles