Vilkale elule tärkavale Emumäele otsitakse giide

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pandivere kõrgustiku ja kogu Põhja-Eesti kõrgeimas tipus Emumäel seisab omamoodi maamärgina 21,5 meetrit kõrge puidust vaatetorn.
Pandivere kõrgustiku ja kogu Põhja-Eesti kõrgeimas tipus Emumäel seisab omamoodi maamärgina 21,5 meetrit kõrge puidust vaatetorn. Foto: Meelis Meilbaum

Väike-Maarja vallavalitsus pakub Pandivere kõrgustiku ja kogu Põhja-Eesti kõrgeimas tipus Emumäel asuvas vaatetornis kevadest tööd kahele giidile. Töö on hooajaline, tööleping kestab aprilli keskpaigast septembri keskpaigani.

Vallavanem Indrek Kesküla rääkis, et giidide tööülesannete hulka kuulub Emumäe ja Pandivere piirkonna vaatamisväärsuste tutvustamine, samuti argipäeviti Emumäe vaatetorni külastavatele gruppidele piletite müük ning piirkonna korrashoid.

“Nii nagu kõikide teiste ametite puhul, korraldame ka giidide leidmiseks avaliku konkursi, et oleks võimalik langetada parim valik. Kindlasti on oluline kogemus, inimestega suhtlemise oskus,” märkis ta.

Kesküla kummutas konkursikuulutuse avaldamise järel liikvele läinud spekulatsiooni, nagu ei sooviks omavalitsus seni samuti hooajaliselt töötanud kohalike inimestega koostööd jätkata.

“Vastupidi, eelnevatel aastatel Emumäel giidina töötanutel on väga suur tõenäosus osutuda valituks, kui nad kandideerivad,” lausus vallajuht.

Ta lisas, et täpselt samal moel leiti tubli inimene selle kuu algusest ametisse jäätmejaama operaatori kohale. “Kõikide töökohtade täitmiseks on mõistlik anda inimestele võrdsed võimalused,” tähendas Indrek Kesküla.

Giidide palk pole küll suur, jäädes miinimumpalgaga samasse suurusjärku. “Sobilik inimene peakski olema kohalik ja kohalikke olusid tundma. Kindlasti räägib valla arendusnõunik omakorda eelmise aasta giididega ja palub neil kandideerida,” kõneles vallajuht.

Väike-Maarja vallavalitsusel on plaanis vedada tänavu Emumäe vaatetorni ka elektriühendus, et gruppide või klassiekskursioonide puhul saaksid külastajad osta näiteks jäätist ja karastusjooke. See annaks omakorda võimaluse giididel mingi osa raha tagasi teenida.

Uue atraktsioonina valmib kevadel Emumäel madalseiklusrada, mis sarnaneb Kunda lähedal Lontova seikluspargis olevaga.

Noorematele külastajatele mõeldud ja üle 20 000 euro maksma mineva atraktsiooni taga seisab Emumäe Arenduskeskuse MTÜ, kes plaanib projektitoetusega valmiva seiklusraja avada aprilli lõpus või mai alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles