Kebabistanist saab vardaliha

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Reismann pakub Kebabistanis kebabit nii praena kui pitasaia vahel ja rullina.
Triin Reismann pakub Kebabistanis kebabit nii praena kui pitasaia vahel ja rullina. Foto: Meelis Meilbaum

Partnerid elus ja äris Rait Bürkland ja Triin Reismann avasid kebabisöögikoha Rakvere ajaloolise turuhoone keldrikorrusel, ruumides, kus viimati tegutses kasutatud riiete pood Hilpharakas ning kus aastate eest kaubeldi seemnetega. Nüüd on end seal sisse seadnud Kebabistan, ja pakub kehakinnituseks türgipäraselt küpsetatud liha.

Kebabistan ei ole sugugi mitte noorte esimene ühine ettevõtmine – mullu suvel küpsetasid nad usinalt Võsul Ukuleles pitsasid ning pakkusid ka oma esimesi kebabeid.

Kebab iseenesest on vardas küpsetatud marineeritud lihast roog. Seda valmistatakse traditsiooniliselt lambalihast, kuid olenevalt kohalikust maitsest ja tabudest võib see olla ka veise-, kodukitse- või kanalihast. Praegu üle maailma tuntud toit on pärit Lähis-Idast, kust see on levinud Türki, Aserbaidžaani, Balkanile, Hispaaniasse, aga ka Kesk- ja Lõuna-Aasiasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles