Ratas: ma ei ole nõudnud Kuusiku väljavahetamist

BNS
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Jüri Ratas ütles, et tõele ei vasta Postimehes ilmunud väide, nagu oleks ta palunud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhtidelt Marti Kuusiku väljavahetamist ministri kohalt, sest levivad kuuldused Kuusiku vägivaldsusest koduseinte vahel, vahendab ERR.

"Meil oli nelja inimese kohtumine esmaspäeva hommikul. Tõele ei vasta väide, et ma palusin Kuusiku väljavahetamist. Ma küsisin temalt, kas tema peres on olnud perevägivalda, ja ta vastas, et ei ole olnud," rääkis Ratas.

Küsimusele, miks ta Kuusiku ja EKRE juhid välja kutsus ja perevägivalla kohta aru päris, vastas Ratas, et sellekohane teave on juba alates eelmisest neljapäevast Eesti meediaväljaannete toimetustes ringelnud.

"Perevägivald on tõsine teema ja tõsine süüdistus. Perevägivallale ei ole mingit õigustust," lisas Ratas, miks ta pidas vajalikuks sel teemal EKRE juhtidega kohtuda. Ratas lisas, et Marti Kuusik annab esmaspäeval ametivande ja temast saab valitsuse minister.

Marti Kuusik tunnistas 23. aprillil ERR-i uudisteportaalile antud usutluses, et jäi valimistele järgnenud hommikul politseile autoroolis jääknähtudega vahele. Hiljem teatas politsei, et alkoholitarvitamise jääknähud avastati, kui Kuusik peeti kinni kiiruseületamise tõttu. Mees sõitis 74 kilomeetrit tunnis kohas, kus lubatud kiirus oli 50 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles