Kadrina keskkoolis sai pukki naisdirektor

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Eilsel õpetajate päeval võttis direktori toolil koha sisse abiturient Kaisa Nele Hendla.
Eilsel õpetajate päeval võttis direktori toolil koha sisse abiturient Kaisa Nele Hendla. Foto: Ain Liiva

Kadrina keskkoolis oli eile kõik tavapärane... kuni uksi ei avatud. Koolipinki tagasi kukkunud õpetajad pidid välja mõtlema elevandi hambapasta, kogesid omal nahal matemaatikaülesande lahenduskäigu keerulisust ning tunnet, et õpilane olla polegi nii lihtne. Sest iga vale käik võib tähendada aruandmist direktori juures. Filmiliku olukorra, kus kõik on tagurpidi, tõi endaga kaasa õpetajate päev.

Kui avada Kadrina keskkooli direktori kabineti uks... siis tundub, et tööle on võetud uus sekretär. Tal on lühike seelik, liigagi. Aga hullem veel, ta on istet võtnud direktori toolil. Peab küsima: “Kus on Arvo Pani?” – “Täna olen mina direktor,” teatab Kaisa Nele Hendla, kes oli eile ja on ka homme kooli 12. klassi õpilane. Täna on ta Kadrina keskkooli direktor.

Niimoodi tähistatakse Kadrinas õpetajate päeva. Arvo Pani on samal ajal kooli peal, kus ta lahendab oma kolleegidega matemaatikaülesandeid ja voldib paberilehti. Veelgi enam – tema meel peab olema avatud –, ta peab poseerima fotoseina ääres, et püüda edasi anda tunnet, milline võis ammu-ammu olla kojutulek ühelt räigelt peolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles