Tarvas tüüris kodupubliku ees magusa võiduni

Margus Martin
, reporter
Copy
Rakvere Tarva korvpallimeeskonna (valges vormis) hooaeg on alanud korralikult, sest kolmest esimesest mängust on nopitud kaks võitu.
Rakvere Tarva korvpallimeeskonna (valges vormis) hooaeg on alanud korralikult, sest kolmest esimesest mängust on nopitud kaks võitu. Foto: Ain Liiva

Eesti-Läti korvpalliliiga hooaega ühe võidu ja ühe kaotusega alustanud Rakvere Tarva meeskond võttis reedel tuhatkonna koduse poolehoidja innukal kaasaelamisel teise väärt võidu, alistades 80:76 Eesti mulluse hõbedaklubi Tallinna Kalev/TLÜ.

Tarvas pääses avaveerandaja järel ette 20:17 ja kasvatas esimese poolaja lõpuks edu 43:34-le. Kolmanda veerandaja lõppedes olid väljakuperemehed ees 60:53.

Viis minutit enne kohtumise lõppu juhtisid rakverlased juba 77:61, kuid matši viimased minutit kujunesid pingeliseks. Kättevõidetud edu siiski käest ei antud ja lõppseisu vormistas Egert Haller, kes tabas kahest vabaviskest teise.

"Poisid olid tublid. Loomulikult mängusituatsioonid muutuvad, aga suuremas osas saime oma ülesannetega hakkama. Lõpuosas nägime veel kalevlastest Tanel Soku talenti," rääkis Tarva peatreener Juris Umbraško, pidades silmas vastaste kogenud mängujuhi tegutsemist otsustavatel hetkedel, mil ta aitas kahandada oma meeskonna kaotusseisu korraks kolmepunktiliseks. "Selline on korvpall. Taga ajada on teinekord lihtsam, kui juhtida. Tegime lõpus mitu eksimust, kaotasime veidi oma mängurütmi ja väsimuski hakkas natukene avalduma. Kasutasime seekord üsna väikest mängijate rotatsiooni."

Soovimata kedagi eriliselt esile tõsta tunnistas Umbraško, et keskmängija Thomas Hamilton oli seekord ülesannete kõrgusel. "Mitte hästi, aga mängis juba paremini," tähendas juhendaja. "Veideman tegi oma töö ära ja teised andsid samamoodi panuse, sest kes rünnakul otseselt punktidega ei toetanud, see pingutas kaitses. Kõige tähtsam on, et mehed usuvad eelkõige iseendasse ja sellesse, et nad suudavad mängida. Need on alles kolm esimest kohtumist, mille põhjal on vara mingeid järeldusi teha. Peame mängima ja tegema tööd edasi igas mängus."

Thomas Hamilton viskas üleplatsimehena Rakvere Tarva kasuks 24 punkti ja sai kätte üheksa lauapalli. Rain Veidemani arvele kanti 20 punkti ja seitse korviga lõppenud söötu ning Halleri kontosse kogunes 15 punkti.

Külalistest kerkis resultatiivsemaks Michael Buchanan 21 punkti ja 11 lauapalliga. Sama palju punkte viskas Tanel Sokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles