Ilmaprognoos: jõulupühad tulevad tänavu plusskraadidega

BNS
Copy
Tänavuste jõulupühade aegu tasub vihmavari lähedal hoida.
Tänavuste jõulupühade aegu tasub vihmavari lähedal hoida. Foto: Mailiis Ollino

Ilmateenistuse prognoosi järgi tulevad tänavu jõulupühad nii päevaste kui ka öiste plusskraadidega ja pääsu pole ka vihmasajust. 

24. detsembril ehk jõululaupäeval on Eesti kohal ülekaalus madalrõhuvöönd ja ilm on rahulik. Öösel on üksikute sajuhoogude võimalus, päeval sajab laialdasemalt vihma. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel ühe ja nelja soojakraadi vahel. 

25. detsembril ehk jõulu esimesel pühal jääb aktiivsete madalrõhkkondade tegevus Läänemerest kaugele ja Eestis püsib ilm rahulik. Lõunavoolus lisandub niiskust, mis tuleb alla vihmana. Ööpäeva vältel on sooja 2–5 kraadi. 

Jõulu teisel pühal ehk 26. detsembril püsib tõenäoliselt madalrõhkkonna ülekaal ning saju võimalus on võrdlemisi suur, enamasti sajab jätkuvalt vihma. Tuul peaks veel võrdlemisi rahulik olema. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel kahe ja nelja soojakraadi vahel.

Pärast jõule, 27. detsembril, madalrõhuala mõju väheneb ja sadusid jääb harvemaks. Tuul pöördub järk-järgult põhjakaarde ning võib saartel ja põhjarannikul tugevneda. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel nulli ja nelja soojakraadi vahel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles