Tarvas toetas heategevusliku oksjoni tuludega Jaagu Fondi

Margus Martin
, reporter
Copy
Rakvere Tarvas toetas heategevusliku oksjoniga Jaagu Fondi. Pildil on klubi mänedžer Arnu Lippasaar (paremalt), Haljala kooli direktor Ivo Tupits ja oksjoni läbi viinud Pavo Raudsepp.
Rakvere Tarvas toetas heategevusliku oksjoniga Jaagu Fondi. Pildil on klubi mänedžer Arnu Lippasaar (paremalt), Haljala kooli direktor Ivo Tupits ja oksjoni läbi viinud Pavo Raudsepp. Foto: Rakvere Tarvas

Rakvere Tarvas tunnistas Eesti ja Läti klubide ühises korvpalliliigas reedel neile külla sõitnud Tartu Ülikooli 88:84 paremust. Lisaks pingelisele mängule pälvis Kastani Arenal tähelepanu veel teinegi sündmus.

Tasavägist madistamist jagus lahtihüppest kuni lõpusireenini. Kokkuvõttes saatis edu tartlasi, kes tõmbasid piltlikult öeldes pikema kõrre, kallutades kohtumise saatuse lõpuminutitel enda kasuks.

Väljakuperemeeste rivistuses säras tagamees Devin Lee Harris, kes viskas 20 punkti ja andis kaheksa resultatiivset söötu. Kristo Saage lisas 17, Thomas Hamilton 15, Renato Lindmets 14 ja Egert Haller 12 punkti.

Külaliste parimana tõi Robert Valge 25 punkti. Korralikult toetasid kaaslasi Adomas Drungilas ja Kregor Hermet, kes viskasid kumbki 23 punkti. Kaksikduubli sooritanud Hermet hankis veel ka 11 lauapalli.

Jaagu Fondi ehk Haljala kooli andekate õpilaste ja nende juhendajate toetuseks korraldatud heategevuslikul oksjonil koguti kohtumise poolaja vaheajal 410 eurot. Seejuures käidi Haljalast sirgunud palluri Rain Veidemani mängusärgi eest välja 260 ja Tarva meeskonna mängijate autogrammidega korvpalli eest 150 eurot.

Toetussumma anti samas üle Haljala kooli direktorile Ivo Tupitsale. "Väga tuleb rahule jääda, sest need kaks asja tõid sisse nelisada kümme eurot. Oksjonite puhul ei tea kunagi, kuidas läheb, sest seal on emotsionaalne pool, ja kui keegi ikka väga mingit asja tahab, siis ta on selleks hinnaks valmis," kõneles koolijuht.

Ivo Tupits märkis, et Jaagu Fondi toetused on õppuritele ja nende juhendajatele korralikuks stiimuliks. Seni on igal aastal mahtunud silmapaistvate õppurite valikusse, kelle vahel otsustada, kuni kuus õpilast. Toetusega ergutatakse spordist või loometegevusest innustunud noori. Vähetähtis pole seejuures õppeedukus.

"Hea meel on selle üle, et oma kodukandi kutt panustas oma kodukooli. Tihtipeale on nii, et lõpetatakse kool ja käiakse kooli kokkutulekutel, aga siinkohal oli hea näide sellest, kuidas vilistlane andis kooli heaks reaalse panuse. Väga hea eeskuju," pidas Ivo Tupits Rain Veidemani hea sõnaga meeles.

Ta lisas, et jäi samuti reedese korvpallimänguga kuni lõpuminutiteni päris hästi rahule. "Viimased neli minutit läksid pisut aia taha, aga enne seda oli kõik väga äge. Lõpuks sain kahekordse elamuse," tähendas Tupits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles