Tapal avati mitu miljonit eurot maksnud arendus

Virumaa Teataja
Copy
Tapa linnaku meditsiinikeskuse laiendamise käigus lisandus liitlasüksuste sõdurite tarbeks kümme palatikohta.
Tapa linnaku meditsiinikeskuse laiendamise käigus lisandus liitlasüksuste sõdurite tarbeks kümme palatikohta. Foto: Reio Rikkonen/Kaitsevägi

Tapal asuvas kaitseväelinnakus avati kolmapäeval 1. jalaväebrigaadi tagalahoone ja meditsiinikeskuse laiendus koos kopteriplatsiga.

Tagalahoone on Tapal paiknevate üksuste keskne logistikahoone, mis parandab hüppeliselt riidevarustuse ning lahingumaterjalide ladustamist ja väljastamist 1. jalaväebrigaadis.

Riigi kaitseinvesteeringute keskuse ehitusbüroo juhi Mart Salusaare sõnul on tagalakeskuse valmimist oodatud alates esimese hoone valmis saamisest Tapa linnakus. Meditsiinikeskuse laiendus läheb liitlasüksuste kasutusse. "Meditsiinikeskuse laienduse asukoht valiti meditsiinikeskuse lähedusse, et võimekusi saaks jagada ning Eesti ja liitlaste üksuste koostöö oleks sujuvam. Kopteriplats parandab oluliselt kiire transpordi võimekust Tapa linnakus," rääkis

Salusaar.

Tagalahoone netopind on 3500 ruutmeetrit ning sisaldab lisaks laopindadele 60 inimese töökohti. Ladu on jagatud kütmata ja köetavaks osaks. Köetava hooneosa esimesel korrusel on riidevarustuse väljastuslaod ning eraldi laod üksuste varustusele. Teisel korrusel paiknevad kontoripinnad.

Meditsiinikeskuse laiendus loob 734-ruutmeetrisel alal juurde kümme palatikohta ning protseduuri-, ravimite hoiustus- ja tööruume. Kopteriplats koos automaatse valgustussüsteemiga on võimeline vastu võtma levinumaid tsiviil- ja militaarkopterimarke.

Kogu avatava taristu maksumus oli 7,02 miljonit eurot. Meditsiinikeskuse laienduse kuludest kandis 33 protsendi ulatuses NATO ja 67 protsenti kaitseinvesteeringute keskus.

Peatöövõtjana tegi ehitustööd Merko Ehitus AS, omanikujärelevalve teenust osutasid Ehituskorralduse OÜ, inseneribüroo Telora OÜ ning Telealarm OÜ meeskond. Projekteerimistöid tegi lisaks peatöövõtjale Sweco Projekt AS. Meditsiinikeskuse laienduse projekteeris ConArte OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles