Liikuvate piltide maagia täitis gümnaasiumi filmifestivali

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere gümnaasiumi filmifestivali finaalõhtul vaadati ennastunustavalt linateoseid, kuulutati välja parimad filmid ja nende autorid.
Rakvere gümnaasiumi filmifestivali finaalõhtul vaadati ennastunustavalt linateoseid, kuulutati välja parimad filmid ja nende autorid. Foto: Ain Liiva

Laupäeval kujunes Rakvere gümnaasiumi aktusesaalist kino, kus voogasid vaatajateni uhke lavasõu ja ägedad filmipärlid, mille taga seltskond entusiaste – korraldajad ja filmitegijad. Kõik nad väärivad filmifestivali kuldmehikest.

Mõni aeg enne Oscari-galat olid Rakvere gümnaasiumi filmifestivali (RGFF) eestvedajad kõik oma vabad päevad ja takkapihta ka ööd veetnud koolimajas. Selleaastase filmifestivali üks peakorraldajatest Margareth Villers nentis, et selline äge üritus on võimalus, mis pole niisama sülle langenud. “Mõistan, et see on kuskilt alguse saanud ja suureks paisunud,” ütles Villers.

See teadmine paneb korraldajaid andma endast maksimumi, uneajastki lõivu võtma. Filmifestival pidi lihtsalt korda minema. Tulevase ja olnu pärast, nagu oli sõnastatud ka filmifestivali seekordne juhtmõte – “Juurte juurde”. “Saan aru, et meil pole vaja kogu aeg midagi uut. Vahel piisab selle kaitsmisest ja hoidmisest, mis sul on,” rääkis Villers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles