Keevitusvõistlus paneb noorte meistrite oskused proovile

Inna Grünfeldt
Copy
Keevitusvõistluse Viru Welder logo.
Keevitusvõistluse Viru Welder logo. Foto: Virumaa Kutsehariduskeskus

Mainekal rahvusvahelisel keevitusvõistlusel Viru Welder osaleb ka Rakvere ametikool. Juba 13. korda järjest kogu​nevad Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse katuse alla parimad võistkonnad Eesti ja ​naaberriikide kutsekoolidest. 

Võistlema tulevad keevitajad Eestist, Venemaalt, Ukrainast, Lätist ja Leedust. Rahvusvaheline mõju kinnitab ürituse tähtsust ning meelitab välispartnereid Eestisse. Eesti koolidest võistlevad Tallinna Lasnamäe mehhaanikakool, Pärnumaa kutsehariduskeskus, Viljandi kutseõppekeskus, Rakvere ametikool, Tartu kutsehariduskeskus ja kindlasti Ida-Virumaa kutsehariduskeskus.

"Viru Welder on aastatega muutunud Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse brändiks," ütles Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse arendusosakonna projektijuht Olga Sjukkalova. "See on ainulaadne võistlus Eestis, mis on suunatud nimelt keevitajatele. Iga​l aasta​l anname endast parima, et korraldada võistlust veelgi kõrgemal tasemel."

Võistlejatele on loodud turvaline keskkond, kus nad peavad näitama oma oskusi nüüdisaegsetel keevitussimulaatoritel ja -aparaatidel. Tulemusi hindab metallivaldkonna tipptaseme spetsialistidest žürii.

"Keevitusvõistlusel osalemine on ju parim viis, et saada väärt kogemusi "Noor Meister 2020" ettevalmistamiseks," lausus Sjukkalova.

Võistlus koosneb kahest osast: esimene on teoreetiline ja teine praktiline. Keevitajad võtavad mõõtu 27. veebruaril Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse Jõhvi õppekoha keevituslaboris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles