Kroonikeskus vaidlustab tualettidest kaamerate eemaldamise käsu (2)

Toomas Herm
Copy
No mis riivet saab kätepesutoimingu puhul olla? Liiati veel nakkusohtlikul ajal.
No mis riivet saab kätepesutoimingu puhul olla? Liiati veel nakkusohtlikul ajal. Foto: Vladislav Musakko, Montaaž

Andmekaitse inspektsioon tegi veebruari lõpus Rakvere kesklinnas olevale Kroonikeskusele ettekirjutuse-hoiatuse tualettidesse paigaldatud kaamerate eemaldamiseks. Kaubanduskeskus esitab selle kohta inspektsioonile vaide.

Kui kaubanduskeskus ettekirjutust ei täida, siis kasseerib riik sisse 24 000 euro suuruse sunniraha. Täpsemalt öeldes saab inspektsioon kohaldada karistusena sunniraha 6000 eurot iga likvideerimata jäetud kaamera kohta. Inspektsioonile teadaolevalt on paigaldatud kaamerad lisaks Rakvere Kroonikeskusele Võru Kagukeskuse tualettruumidesse.

“Et andmetöötleja ei olnud vastanud inspektsiooni järelepärimistele kaamerate olemasolu kohta alates möödunud aasta novembrist, tuli inspektsioonil teha Kroonikeskusesse kontrollkäik ja selgitada välja, kas tualettruumidesse on paigaldatud kaamerad,” avas ettekirjutuse tagamaid vaneminspektor Maria Muljarova. Tema sõnul asusid kaamerad nii meeste kui ka naiste tualettruumis. “Fikseerisime tualettruumides asuvate kaamerate asukohad,” jätkas Muljarova. “Lisaks selgus kontrollkäigu tulemusel, et ühe kaamera vaatevälja jääb ka naiste tualettruumi esimene kabiin ning rikutud oli jälgimisseadmetest teavitamise korda.”

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles