Kadrinas arutati eriolukorraga seonduvat

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Kadrina spordikeskus sulgeb külastajatele uksed laupäevast.
Kadrina spordikeskus sulgeb külastajatele uksed laupäevast. Foto: Ain Liiva

Sarnaselt teiste omavalitsustega toimus reedel valla allasutuste, koolide ja lasteaedade juhtide ning kriisikomisjoni liikmete osavõtul erakorraline koosolek Kadrina vallavalitsuses.

Tulenevalt vabariigi valitsuse otsusest on tulevast esmaspäevast Kadrina valla üldhariduskoolid, Kadrina keskkool ja Vohnja lasteaed-algkool, suletud ning toimub distantsõpe. Kahe nädala möödudes hinnatakse olukorda ja tehakse otsus distantsõppe perioodi pikendamise vajalikkuse kohta.

Kaugõpet rakendatakse samuti Kadrina kunstidekoolis. Koolivälistes huvitegevustes peavad valla õppurid tegema pausi ja viibima kodus. Lastevanematel palutakse jälgida, et lapsed peaksid kinni koduväliste tegevuste keelust.

Lasteaia Sipsik Kadrina ja Hulja rühmad ning Vohnja lasteaed jätkavad esialgu tegevust ning lasteaedade sulgemine otsustatakse juhtumipõhiselt. Sellest hoolimata kutsub haridus- ja teadusministeerium üles kõiki lastevanemaid, kellel see vähegi võimalik, jätma lapsed koju ning mitte viima neid riskigruppi kuuluvate vanavanemate juurde.

Kadrina vallas kultuuri-, haridus- ja spordiüritused ei toimu kuni 1. maini, kui valitsus teisiti ei otsusta. Kadrina spordikeskus on suletud alates laupäevast, 14. märtsist ning Kadrina raamatukogu ja selle filiaalide lahtiolek piiratut tingimustel otsustatakse teisipäeval, 17. märtsil.

Vallavalitsuse töö jätkub, kuid osaliselt kaugtöö vormis. "Palume vallaametnike poole pöörduda kirjalikult või telefonitsi ning tulla vallamajja vaid vältimatul vajadusel," lausus Kadrina vallavanem Kairit Pihlak.

Kriisikomisjon palub kõikidel lastevanematel teavitada haridusasutusi ning vallavalitsust viiruseohu ilmnemisest. Kadrina perearstid paluvad haigestumise ja halva enesetunde puhul perearstikeskust mitte külastada, vaid võtta perearstiga esmalt ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles