Tapa vald koostab üksikute vanurite nimekirja ja avab ööpäevaringse sotsiaalabi infotelefoni

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa vallavanem Riho Tell.
Tapa vallavanem Riho Tell. Foto: Marianne Loorents

Täna hommikul kogunenud Tapa vallajuhid ja allasutuste juhatajad otsustasid koostada nimekirja üksi elavatest vanuritest juhuks, kui viiruseepideemia peaks veelgi suurenema ja kehtestatakse ka liikumiskeeld. Samuti otsiti lahendust võimalike karantiinide puhuks: vald avab infotelefoni, millel vastatakse ööpäev läbi. Telefoninumber avaldatakse lähiajal valla kodulehel.

"Täidame valitsuse kehtestatud eriolukorraga kaasnevaid nõudeid – koolid on esmaspäevast suletud, avalikud ürituse keelatud ja nii edasi," lausus Tapa vallavanem Riho Tell. "Lasteaiad jäävad esialgu tööle, kuid soovitame vanematel, kui vähegi on võimalik, ka lasteaialapsed koju jätta."

"Meie tublid koolijuhid tulid koosolekule juba läbi mõeldud lahendustega, kuidas korraldada koolis distantsõpet," lisas vallavanem.

Mõeldi ka veel hullemale stsenaariumile, kui praegu käsil on. "Mängisime läbi olukorra, mis saab siis, kui kehtestatakse ka liikumiskeeld," rääkis Riho Tell. "Otsustasime koostada nimekirja üksi elavatest vanuritest, et saaksime nendega vajadusel kiiresti ühendust võtta. Samuti mõtlesime võimalikele karantiinidele: avame sotsiaalabi infotelefoni, kuhu karantiinis viibivad inimesed saaksid helistada."

Tapa vallavalitsus palub elanikel märgata hädasolijaid ja anda neist teada valla sotsiaaltöötajale tööpäeviti telefonil 5342 9921.

Vallavalitsuse kantselei jätkab tööd tavapärases rütmis, kuid palutakse ametiasutust ilma tungiva vajaduseta mitte külastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles